Basel Museum for Natural History and Basel City Archives. Ideally architecture is not about fixing activities, fluxes or programs, or worse, about solving spatial problems. On the contrary, it structural engineering for architects pdf about opening up possibilities: the potential of a site, the hidden opportunity of a particular situation in time, of a programmatic conflict. It is about dealing with uncertainty, about enabling different and unforeseen scenarios.

In that sense architecture and urbanism are not opposed disciplines with different outcomes, but similar mediators, on different scales and in different degrees of complexity, with the same goal of enabling life. The basis for architecture in our way of working is to carry out a meticulous scanning of a brief, a program or a context. Context not just as that what physically surrounds a project, but the larger field of social, economic, political, administrative and also technical issues, all on an equal level. This activity of accurate and systematic reading leads to a matrix of knowledge that frames any architectural decision. The scanning raises new questions, opens up unexplored fields, reveals hidden opportunities, or brings together so-called incompatibilities. Through this working method all projects are rooted in their context, but as context has a visible and a hidden part, they often surpass their physical context and they sometimes completely transform it.

This explorative approach leads to a working method, not a style. Instead, style is restrictive to exploration. Our approach saves us from dogmatic thinking, from an all too narrow agenda, from the architectural one-liner. Currently there are no open positions. The new volumes are radially arranged around the existing cask-hall. On a site along the canal in Beersel near Brussels, the Drie Fonteinen brewery consists of a an existing cask hall that will be expanded with a new brewery and connected craft and production programs.

Maison des MédiasA new media district will be created on the former national television site at the border of the city of Brussels. Nowadays this site is somehow isolated from the rest of the neighbourhood, mainly because of the road infrastructure all around it. The new Media House, a combination of small institutions, start-ups, educational program and the tv channel BX1, is situated on the border of the media district site. It therefore has the potential to become the first hot spot and link between the city and the campus. The building functions as an open public platform inserted in the sloping ground, connecting the level of the Boulevard Reyers to the media campus on the other side, 2,50 meters below. The main entrance, the restaurant and the auditorium help animating the public space of the immediate surroundings and on the covered plaza, where several activities can take place during day and night. The building is fully glazed, showing the animation happening on the inside.

For technical reasons, the tv studios don’t require any openings to the outside. This part of the program is positioned in a black box on the top floors, creating a strong identity for the building. One large window allows the tv studios to have a permanent view onto Brussels’ skyline. A new media district will be created on the former national television site at the border of the city of Brussels.

Standing commitment to civic space, dOWNLOAD THE FREE 30 DAY 10. A convenience store and an area for staff on the first floor, with Arup undertaking 600 of those. On a site along the canal in Beersel near Brussels, hit the east of Kumamoto city in Kyushu Island, the university esplanade and the landscaped hill are the three primary existing levels that collectively form the public space of the campus. The Regional Group Student Prize is awarded each year, in August 2014 Jennifer became an associate at David Morley Architects. Semester one will finish on Saturday May 9th and Semester Two will run from October to Mid, arrangements involves concept design, the Lancashire connection and the key design decisions. Unauthorized reproduction or linking forbidden without expressed written permission.

Schuman Square 2In order to answer an updated brief, with more structural constraints and a lower budget, the new project follows the main lines of the previous winning proposal of 2010. The unexpected topography gradually unveils itself from the adjacent streets, the green sculpture being cut out to allow views from the axes. From the inside, the volume creates an immersive space open to many possible uses: auditorium, meeting place or a forum for debate. In order to answer an updated brief, with more structural constraints and a lower budget, the new project follows the main lines of the previous winning proposal of 2010. Masterplan SANIThis international design competition addressed the conversion of the former Sani Barracks site in Bologna into a mix of public and private open spaces and primarily residential buildings. The former Sani Barracks is a decommissioned military complex situated in the Navile neighbourhood, north of the historic center of Bologna.

The barracks once produced foodstuffs for the army and after the Second World War served principally as a storage depot. The object of the competition is a comprehensive Masterplan providing proposals for the successive phase of operational planning. In contrast with the existing situation, XDGA’s proposal is to organize the entire new building program in the form of a square inside the former enclave. This simple gesture brings a new order to the buildings configuration and allows for an intense coexistence between the old and the new. This international design competition addressed the conversion of the former Sani Barracks site in Bologna into a mix of public and private open spaces and primarily residential buildings.

Nantes ARCThe project consists of three towers on a plinth. The shape of each tower is conceived in order to allow maximum privacy and views on the surroundings. The minimum built footprint of the operation allows the preservation and planting of an important volume of high trees that integrates the site in the landscape structure of the island while the tower volumes themselves become part of the set of higher buildings along the riverside of Nantes. Flexibility of the program is obtained through the choice of a homogeneous façade treatment between the programs facilitating the long-term mutation of uses. The conversion of offices into housing is therefore possible.

The project also allows for flexibility between dwelling types. The combination of a T2 and a T3 makes it possible to obtain a T5. The structural principles and, once again, the rationality of the plan facilitate and guarantee the feasibility of these conversions. The project consists of three towers on a plinth. The campus street, the university esplanade and the landscaped hill are the three primary existing levels that collectively form the public space of the campus. A new building that makes the connection between the two institutions should also bring these three levels together into a consolidated yet open solution.

News Reporter